Fa. E. Rademaker & Zn.

Historie Fa. E Rademaker & Zn.

Het bedrijf is in 1922 begonnen als kaasfabriek in een oude azijnfabriek aan de Oude Rijn. De familie wilde zoveel mogelijk zelf in de hand houden, dus ook het transport van de melk. Al snel werd dat transport opgemerkt door vooral melkfabrieken en dergelijke met aansluitend de vraag of de familie ook niet voor de fabrieken kon gaan rijden. Dat wilde de familie wel en zo was het transportbedrijf een feit. Het melkrijden gebeurde altijd in de welbekende melkbussen op open auto's, waarmee tussen het melkrijden door allerhande waar kon worden vervoerd. De meest uiteenlopende spullen passeerden de revue, van frisdrank tot bloempotjes en landbouwtractoren, niks was te gek. Omstreeks 1968 schafte de familie de eerste autolaadkraan aan, allereerst om het zware werk van de chauffeurs te verlichten maar ook om een nieuwe markt aan te boren. Toen de melkfabrieken besloten dat aanvoer van melk in melkbussen te duur werd en daarom overstapten op tankwagens bleek de investering in de kraanwagen een goede zet. De familie wilde namelijk niet met tankwagens gaan rijden omdat je daarmee niks anders kon vervoeren, terwijl ze juist naam aan het maken waren in die tak van sport. In de jaren die volgden werden enkel nog wagens met kraan gekocht en werd het specialisme uitgebreid. De firma staat mede daarom ook al jaren bekend als een innovatief bedrijf dat overal een oplossing voor weet.

Voor het volledige verhaal kunt u hier klikken.

Inmiddels hebben wij 8 wagens met kraan rondrijden en is die vierde generatie aan het werk om het bedrijf voort te zetten.

familie Rademaker voor de kaasfabriek aan de Hondsdijk in Koudekerk a/d Rijn allereerste vrachtwagen van rademaker nieuwbouw rademaker als vervanging van de kaasfabriek eerste kraanwagen rademaker huidig pand rademaker aan de hoogewaard in koudekerk aan den rijn met 25 kraan kozijnen takelen in alphen aan den rijn